Pertubuhan Kebajikan & Pendidikan Ad Dawwamah PPM-001-08-27102014

Maahad Tahfiz Sains Ad Dawwamah

Nuffnang

Hari Pertama Sekolah Kepala Pelajar Tersangkut Di Kerusi

Let the picture speak 
Haha comel

Hari ini hari pertama persekolahan bagi sesi 2014. Buat adik-adik yang masih bersekolah, selamat kembali ke sekolah. Dalam tidak sedar, saya dah tinggalkan bangku sekolah 5 tahun dah.

Berpuluh tahun dah tinggalkan zaman sekolah darjah. Zaman ni la zaman paling banyak memori yang lucu. EXCITED. NEW THINGS. Macam semua benda pun nak cuba. Bila dah bermain dengan rakan, tak ingat dunia. I think, sebab tu la kot boleh jadi sampai macam ni. And at the end, nangis-nangis ketakutan.

Memori yang lazimnya kita alami, ketinggalan bas. Tak kurang juga rakan yang ter* dalam seluar. Kalau dulu-dulu, kena rotan cikgu tu perkara biasa. Banyak lagilah memori yang akan melekat dalam otak walau dah berpuluh-puluh tahun kita tinggalkan.

Anyway, setiap orang look excited with their 1st day of school. Facebook pun penuh dengan gambar-gambar comel anak-anak kecil yang 1st time ke sekolah.

0 comments: