Pertubuhan Kebajikan & Pendidikan Ad Dawwamah PPM-001-08-27102014

Maahad Tahfiz Sains Ad Dawwamah

Featured Post

Bil Api Dan Air Pusat Tahfiz Dan Surau Untuk DIbayar

Kami membuka peluang untuk memberi saham membayar bil bulanan api dan air tahfiz dan surau Kg Buaya, Menora. Surau ini digunakan oleh pelaj...

Nuffnang

Keindahan Perkampungan Di Tengah-Tengah TasikGanvie adalah sebuah kampung yang pelik dibina di Tasik NokouĂ©, hanya beberapa jam dari utara bandar Cotonou, pusat pentadbiran dan bandar terbesar di Republik Benin - sebuah negara di Afrika Barat. Seluruh kampung yang dibina di tengah-tengah tasik. 

Dengan penduduk kira-kira 20,000 orang, ia mungkin adalah kampung tasik terbesar di Afrika dan oleh itu adalah sangat popular dengan pelancong.

Ia biasanya percaya bahawa orang Tofinu menetap di sini dalam abad keenam belas atau tujuh belas dan membina kampung tasik mereka untuk melepaskan diri slavers yang datang dari suku kaum Fon. Ini menjadikan lagun sebuah wilayah selamat untuk puak-puak lain.

Rakyat Tofinu membina rumah mereka di atas air sejak 500 tahun yang telah berlalu , Ganvie telah membangunkan budaya yang rumit dan makmur dalam kekangan hidup di tasik.0 comments: