Pertubuhan Kebajikan & Pendidikan Ad Dawwamah PPM-001-08-27102014

Maahad Tahfiz Sains Ad Dawwamah

Featured Post

Bil Api Dan Air Pusat Tahfiz Dan Surau Untuk DIbayar

Kami membuka peluang untuk memberi saham membayar bil bulanan api dan air tahfiz dan surau Kg Buaya, Menora. Surau ini digunakan oleh pelaj...

Nuffnang

Kajian Saintifik Tentang Hukuman Sebat (Hudud)

Mengapa islam menyuruh dikenakan hukuman sebat 100 kali bagi orang yang belum berkahwin yang berzina dan merejam sehingga mati orang yang sudah berkahwin yang berzina?
hukuman-sebat
Sebenarnya, badan manusia akan mengeluarkan sel-sel darah putih atau antibiotik yang dapat melawan penyakit. Dan sel-sel ini terdapat di daerah tulang belakang, berdekatan dengan sum-sum tulang manusia. Lelaki yang belum berkahwin, dia akan dapat mengeluarkan beribu-ribu sel ini. Manakala lelaki yang sudah berkahwin hanya dapat menghasilkan 10 unit sel dalam sehari kerana sel-sel lain telah hilang disebabkan perhubungan suami isteri.
Jadi apabila lelaki yang belum berkahwin didapati bersalah melakukan zina, maka hendaklah ia disebat 100 kali. Ini adalah kerana apabila dia disebat di belakangnya, satu amaran tentang kesakitan itu akan membuatkan penghasilan beribu sel antibiotik yang dapat melawan virus hiv jika ia ada di badannya.
Dengan itu, dapatlah antibodi melawan virus hiv tersebut. Tetapi jika lelaki itu sudah berkahwin, walaupun disebat 100 kali, ia akan tetap menghasilkan 10 unit antibodi sahaja. Maka dengan itu hukumannya direjam hingga mati agar dia tidak dapat merebak virus HIV tersebut.
Wallahuaklam! (Alasan Saintifik Tentang Hukuman Sebat).

0 comments: