Pertubuhan Kebajikan & Pendidikan Ad Dawwamah PPM-001-08-27102014

Maahad Tahfiz Sains Ad Dawwamah

Featured Post

Bil Api Dan Air Pusat Tahfiz Dan Surau Untuk DIbayar

Kami membuka peluang untuk memberi saham membayar bil bulanan api dan air tahfiz dan surau Kg Buaya, Menora. Surau ini digunakan oleh pelaj...

Nuffnang

Mesej Terakhir Ammar Menyatakan Ingin Mati Syahid

Kepada yang tidak mengenali Ahmad Ammar sila lihat video yang berdurasi 25minit di bawah ini. Permergian beliau sebagai mujahid yang disayangi telah banyak membuka mata rakyat bukah sahaja di Malaysia tapi juga di Turki. Di bumi Indo-China (Kampuchea) pun ada yg bertanyakan tentang arwah.

Begitu hebat penangan assyahid Ahmad Ammar. Semoga perjuangan dan coretan hidupnya akan membakar semangat jihad anak muda yang ada. Satu-satunya rakyat Malaysia yang dimakamkan bersebelahan Sahabat Rasulullah SAW ,Sayyidina Abu Ayub al-Ansari di permakaman Eyub, Turki.
Berikut adalah mesej terakhir beliau di dalam aplikasi chatting Whatsapp bersama kakaknya yang merupakan petanda beliau pergi selama-lamanya.

Al-fatihah buat Allahyarham Ahmad Ammar. Kami sungguh berbangga dengan apa yang beliau telah lakukan semasa hidup. Di usia muda beliau telah benyak menyumbang kepada agama Islam.
 

0 comments: